Kadın çiftçiler yarışıyor bölge finali Siirt'te yapıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi ve proje yarışmasının Siirt'teki bölge finalini, Diyarbakırlı kadın çiftçi Gülbahar Güngör kazandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İkinciliği Hakkâri'den Leyla Beyter, üçüncülüğü Şırnak'tan Seven Dursun, dördüncülüğü ise Pervari ilçesinden Siirt ilini temsil eden Aycan Özer kazandı.

Siirt Merkez Alyans Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmaya Siirt, Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Van, Şırnak, Hakkâri, Şanlıurfa ve Batman illerinde yapılan yarışmalarda il birincisi olan kadın çiftçiler katıldı.

Siirt Valisi Musa Çolak, yarışmanın açılışında yaptığı konuşmada, ?Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca, kırsal alanlarda yaşayan vatandaşlarımızın yaşam standartlarının yükseltilmesine yönelik, bölgelerin sosyal ve ekonomik yapılarının geliştirilmesi ve iyileştirilmesi amacıyla, çeşitli stratejiler ve kalkınma programları hazırlanmaktadır. İşte bu kapsamda kadın çiftçilerimize de çeşitli eğitim faaliyetleri verilerek, toplumsal yaşamda söz sahibi olmaları amaçlanmaktadır. Kadın çiftçilerimize yönelik bu eğitim çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, iller arası kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu artırmak amacı ile yapılan bu yarışmalar ile kadınlarımızın toplumsal yaşama katılımı sağlanmış olacaktır.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber